برخی مطالعات متافیزیکی حاکی از آن است که جن نیز برخی خصوصیات رفتاری و احساسی انسان را دارد و ممکن است به علت انتقام، خشم، حسادت، علاقه یا تنها به علت شرارت یا نیروهای اهریمنی وارد بدن فردی شود و به منظور برآورد نیازهای خود و رسیدن به هدف کنترل فرد را به دست بگیرد.
از نظر علمی جنزدگی چیست؟
به علت کم بودن تحقیقات علمی انجامگرفته در مورد جن و جن زدگی، برخی زیستشناسان و محققان احتمال وجود جن و سایر موجودات فراطبیعی را انتزاعی میدانند و آن را مرتبط با متافیزیک در نظر میگیرند. در واقع ، در علم متافیزیک، جن یکی از موجودات مهم است. در بیشتر تحقیقات انجام شده جن را موجودی آفریدهشده از آتش در کالبدی دارای انرژی فرض کردهاند.
به گفته محققان، برخی از بیماران روانی بهخصوص افرادی که از بیماری شیزوفرنی رنج میبرند از وجود جنها یا وارد شدن آنها به بدنشان سخن میگویند و بیشتر توهمات خود را به این موجودات نسبت میدهند. بر این اساس، برخی دانشمندان و محققان بر این نکته تاکید دارند که در بسیاری از فرهنگها جنزدگی نوعی بیماری روانی محسوب میشود و به جای جنگیر یا احضارکننده روح بهتر است به روانشناس مراجعه شود.
به گفته آنها، افرادی که از برخی بیماریهای روانی رنج میبرند موجوداتی را تحت عنوان جن میبینند که فکر میکنند بر وجود آنها نفوذ میکنند و با کنترل رفتار و عقل به آنها یا دیگران آسیب میرسانند. در مطالعهای که رابطه بین نفوذ جن و بیماری روانی مد نظر بود 105 مقاله شامل 47 مورد بررسی شد.
در این بررسی، 66 درصد موارد از بیماری و مشکلات روانی رنج میبردند. حدود نیمی از موارد به بیماری شیزوفرنی مبتلا بودند و سایرین نیز درگیر برخی از مشکلات روانی و عصبی بودند. برخی از این محققین بر این باور هستند که تصور این افراد از جن درمان آنها را تحتالشعاع قرار میدهد و سبب میشود حتی پس از تشخیص بیماری روانی یا عصبی، بیمار به پزشک مراجعه نکند یا همکاری لازم را برای بهبود خود انجام ندهد.
آیا میتوان جن زدگی را درمان کرد؟
وقتی فرد دچار علائم جن زدگی میشود، در ابتدا او را نزد پزشک روان شناس میبرند و در برخی موارد با انجام اسکنهای مغزی و آزمایشهای متعدد ریشه چنین رفتاری با مشکلات روحی و روانی همچون بیماری شیزوفرنی مرتبط میشود و میتوان با جلسات مشاوره و مصرف دارو این بیماری را مهار کرد.
به عنوان مثال، گاهی برخی افراد به علت شکستهای شغلی، عاطفی، احساسی، اجتماعی، خانوداگی و فردی از زندگی ناامید شده و طی روندی کوتاه مدت به جن و نیروهای اهریمنی روی میآورند و در این حالت آنها دچار مشکلات روانی شدهاند که باید هرچه سریعتر درمان شوند.
اما گاهی اوقات علم پزشکی برای درمان برخی افراد جن زده نمیتواند راهی از پیش ببرد و معمولا در این موارد خود فرد نیز همکاری نمیکند. در این صورت میگویند جن یا نیروهای اهریمنی وارد بدن او شده و بر عقل و رفتار فرد جن زده مسلط شده است. در این صورت بسیاری افراد بر این باورند که باید با احضار روح و کمک جنگیر فرد بیمار را درمان کرد.
در منابع مختلف از جمله کتب مقدس و دینی و همچنین در احادیث و کتب علمی از جن یاد شده است. دانشمندان غیرایرانی بیشتر از جن به عنوان ارواح یا روحهای صدادار یاد میکنند. در این میان، برخی افراد و ادیان وجود آن را باور ندارند و مشاهده جن یا جن زدگی را نوعی بیماری روانی در نظر میگیرند.